PVC дограма

tehn-catalog-vivaНатиснете тук за да изтеглите пълния каталог с продукти на VIVA PLAST. Големина на файла: 8,6 MB

Най-често задавания въпрос е : – „А сега каква дограма и на коя фирма за дограма да се доверим?
Истината е, че фирмата на която трябва да се доверите трябва да е с опит, с приветлив и квалифициран персонал и най-важното да борави единствено и само с документи от офертата, договора, приемо-предавателния протокол до гаранционната карта и сертификатите. Това е вашата сигурност!

За вида на дограмата и материалите, с които се произвеждат, има конкретна информация и всеки може да се информира за това. В България има два вида –алуминиева и ПВЦ дограма ( като изключим дървената).

Алуминиевите профили биват с и без прекъснат термо мост и за съжаление така наречените студени алуминиеви профили все още се предлагат на клиенти за външно остъкление. Тази дограма създава безброй проблеми – от течовете до строителни щети, за това съветваме – в никакъв случай не поставяйте дограма от студен алуминиев профил за външно остъкляване – струва също много пари, а не върши никаква работа! Вариантите остават два – алуминиева дограма с прекъснат термо мост или PVC дограма. На българския пазар се предлагат гръцки и турски алуминиеви профили (мини системи и неиздържани технически профилни системи), за по-ниска цена! Немските алуминиеви системи са пъти по-скъпи и не продаваеми!

Затова остава като много добър вариант за добра термо и шумоизолация дограмата от PVC профили.

PVC профилите са изработени от Поливинилхлорид (ПВЦ), който в дадената производствена формула прави PVC дограмата устойчива на атмосферни влияния и температурни разлики от + 50˚ С до – 50˚ С. Усилените профили с арматурно поцинковано желязо правят дограмата от ПВЦ много устойчива и стабилна.