Комарници - Bulgaria Plast - производител на ал. и pvc дограма

Комарници

КОМАРНИЦИ

Мрежи против насекоми

С идването на пролетта искате да отворите прозорците и да пуснете в дома си свеж пролетен въздух. Но заедно с въздуха в нашите домове влитат неочаквани гости – насекоми. Комарниците са най-ефективният начин за защита от насекоми, пух, прах и и др.

Мрежите против насекоми са търсени през лятото, защото ви позволяват да държите вратите и прозорците отворени, предпазвайки помощението от насекоми. Комарниците изглеждат естетически приятни и са особено незаменими през по-топлите сезони. Монтирането на комарници е най-простият, най-ефективеният и най-важното –  безвреден начин, за изолиране от насекоми и вредители, без да засегнете  вентилация в помещението.  Изработени от издръжлив материал, комарниците са устойчиви на атмосферни условия и температурни промени. Те биват няколко вида:

c4835165fb47c545e9d693f80221b8fd

Комарници на панти

Класическият, най-простият и икономичен вариант. Този тип комарници могат да се монтират почти навсякъде. Обикновено при производството на такива комарници се използват алуминиеви профили,  който по желание на клиента може да бъдат боядисани в желания нюанс, според таблицата RAL. За изработката им се използват още: тефлонова мрежа, пластмасови дръжки, шнапери и панти. Видът и броят на крепежните елементи зависят от вашия тип прозорец или врата.

intro-plisse.c4835165fb47c545e9d693f80221b8fd

Комарници тип Плисе

Комарниците тип „Плисе“, са сравнително ново решение на пазара. За сметка на това обаче те се радват на голям интерес заради качеството си, отличния външен вид и широката гама от възможности. Те са много практичен вариант за спестяване на място. Плисе комарникът е характерен с това, че може да се изработва с големи размери, достигащи 3000мм в ширина и 2600мм във височина. Това го прави подходящ за врати и “френски” прозорци. Изглежда много по-естетически и има по-дълъг експлоатационен живот в сравнение с конвенционалните комарници.

intro-supreme67.c4835165fb47c545e9d693f80221b8fd

Ролетни комарници

Ролковите комарници притежават по-сложна механична конструкция, състояща се от специална кутия, в която има навита на ролка мрежа против комари и водачи, по които се движи. Ролетниите комарници работят на принципа на ролетните щори и касетните завеси. Този тип комарници се използват за всички видове прозорци и врати. Те са изключително удобни и практични. Не заемат излишно място, а управлението им е лесно и елементарно. Могат да бъдат изработени в богата гама от цветове, включително и дървесни шарки.