Плъзгащи системи - Bulgaria Plast - производител на ал. и pvc дограма

Плъзгащи системи

ПЛЪЗГАЩИ СИСТЕМИ ЗА ПРОЗОРЦИ И ВРАТИ

Видове ПВЦ и алуминиеви системи за плъзгане, които предлагаме

Плъзгащите системи за прозорци и врати, са модерен избор за разпределение и практично зониране на пространството. Те са винаги изискано и елегантно решение за всеки дом. Системите се използват, както при остъкляване на голяма площ, така и в случаи, в които е наложително спестяване на пространство. Предимствата са:

модерен и привлекателен външен вид

значително спестяване на пространство

максимална светлина и вентилация

Този вид дограма се изпълнява от алуминиеви профили с прекъснат термичен мост, като специфичен при него е начинът на отваряне и затваряне на крилата. Големината на крилата може да бъде доста голям. Механизмът, който използваме, е на немската фирма HAUTAU, който е гарант за надеждност и качество. Профилната система, която предлагаме е TBS 60 на VIVA PLAST.

  • Височина на камерата 42мм (300кг – 400кг стъклопакет)
  • Боядисване в цвят по RAL каталог или дървесен ефект
  • Дебелината на двойния стъклопакет е 24мм или 32мм, а на тройния – 42мм

  • Монтаж на мрежа против насекоми е възможен на всички варианти
  • Стандартните каси са за едно, две или три крила, като има опция за добавяне на безброй крила

ТЕХНИЧЕСКА ИНФОРМАЦИЯ

Тази пет камерна ПВЦ система е известна под доста имена у нас – Фолксваген, падащо крило, паралелно плъзгане и тн. Широкото й приложение се дължи на много добрата топло и шумоизолация, практичния начин на отваряне на крилата, които могат да бъдат с размери – 1500 мм на 2400 мм (широчина/височина ). Всичко това води до предпочитан избор за веранди ,зимни градини , преходни помещения и др.
Обкова който използваме е на доказалата се с времето немската фирма МАКО, тъй като това може би е най важната част на тази система.
Стъклопакета е с дебелина е 24 мм или 32 мм. Профилите могат да бъдат фолирани в различни цветови гами на добре познатите дървесни шарки.

Най-разпространения вариант за плъзгане. Причината е една, и това е цената. Затова се използва предимно за вътрешни прегради поради ниските стойности на топлоизолация. Високата устойчивост на корозия ги прави добър избор в бани и мокри помещения.

Крилата са със системна широчина 28 мм и с височина 61мм. Стъклата могат да бъдат единични – 4мм, 5мм, 6мм, 10мм или двоен стъклопакет – 18мм.
•  може да изберете от 1 до 4 релси за плъзгане, а крилата могат да бъдат до 8 броя.

За по-добра естетика, избора от цветове е много голям – прахово боядисани по RAL или в дървесна шарка.

ТЕХНИЧЕСКА ИНФОРМАЦИЯ

Този вид отваряне е предпочитан при големи тераси, зимни градини, веранди и др., защото не ограничава пространството с вертикални или хоризонтални профили при пълното събиране на крилата (до 6м широчина и 2.4м височина на светлия отвор).
За да избегнем линейните разширения работим с профилите на VIVA PLAST – TERMO 55 и TERMO 70 серия, които са с прекъснат термичен мост.
Както при повечето плъзгания и тук от особена важност е механизма за отваряне. Затова ние отново залагаме на немската фирма МАКО.
Стъклопакета е с максимална дебелина от 24мм. Широката цветова гама по RAL ще успее да задоволи дори и най-високите изисквания на цвят.

ТЕХНИЧЕСКА ИНФОРМАЦИЯ

Тази пет камерна система за плъзгане има чудесни топло и шумо изолационни качества и за това намира широко приложение в строителството.

  • остъкляване – двоен стъклопакет 24мм
  • конструктивна ширина на касата-  70мм

  • обков – WINKHAUS (Австрия)
  • цветова гама – бял, дървесни шарки