Стъклопакети - Bulgaria Plast - производител на ал. и pvc дограма

Стъклопакети

СТЪКЛА И СТЪКЛОПАКЕТИ

Какво трябва да знаем? Кой е най-подходящия вариант за вас?

Ние предлагаме широка гама от единични стъкла с различна дебелина, цвят и декор, и комбинирани стъкла в двойни и тройни стъклопакети – които биват стандатни, нискоемисионни (Ка стъкло) и високоемисионни (стъкло 4 сезона). Стъклата заемат над 80-90 % от площта на всеки прозорец, от правилният им избор се определя и зависи качеството на прозореца, топло и шумопреминаването, както и пропускането на светлина.

glass-1d541

ОСНОВНИ КРИТЕРИИ ЗА ИЗБОР НА СТЪКЛО

→ Вид на помещението – спалня, дневна, офис, магазин, производствено помещение или др.;
→ Изложение – изток, запад, север, юг;
→ Шумово натоварване – близост до улица, детска площадка, гара и др.;
→ Наличие на засенчващи елементи – съседни сгради, нисък или висок етаж на сградата;
→ Сигурност и опасност от проникване с взлом;

ВИДОВЕ СТЪКЛА

Нискоемисионно стъкло (K -стъкло) – Позволява на топлината да прониква в помещението, но не позволява да излиза. Използването му в стъклопакет допълнително повишава топлоизолационните свойства, като така не се образува конденз по крайщата на стъклата. Употребата му гарантира намаляване на разходите за топлинна енергия и заедно с това ограничаване на топлинните загуби с около 30%. Подходящо е да се използва за студени помещения и да се избягва за стаи с южно изложение, тъй като през летните месеци ефектът ще бъде допълнително покачване на температурата.

Високоенергийно стъкло или „4 сезона“ (Energy) – Не допуска слънчевата енергия да прониква в помещението, като същевременно не ограничава пропускането на светлина. Стъклото 4 сезона е снабдено с двойно прозрачно покритие от специални сребърни сплави, което променя своя режим на работата в зависимост от конкретните атмосферни условия. Всесезонното стъкло притежава по-висок слънцезащитен фактор, като отразява до 58% от слънчевите лъчи. Повишава топлоизолацията и оттам намалява загубата на топлина.

ВИДОВЕ СТЪКЛОПАКЕТИ

Стъклопакетът е конструкция от две или повече стъкла, фиксирани на разстояние едно от друго. Пространството, образувано между стъклата, е камера. Стъклопакет от две стъкла се нарича еднокамерен, от три стъкла – двукамерен. Неговото качество се оценява, чрез топлоизолацията и звукоизолацията, които осигурява.

Еднокамерен – 2 стъкла и пространството между тях

Еднокамерен

Двукамерен – 3 стъкла и 2 пространства между тях

Трикамерен – 4 стъкла и 3 пространства между тях

ШИРИНИ НА СТЪКЛОПАКЕТА
Стандартните ширини на стъклопакетите са: 24 мм, 28 мм, 32 мм, 36 мм, 38 мм, 39 мм, 42 мм и 44 мм
• възможност за вграждане на „хелими“