Фасади - Bulgaria Plast - производител на ал. и pvc дограма

Фасади

ФАСАДНИ СИСТЕМИ

Качествената фасада отличава всяка сграда

Фасадите са основен елемент във външния вид на всяка сграда. Те са изложени на най-интензивни климатични влияния, затова е важно при изграждането им да се използват висококачествени продукти, гарантиращи тяхната дългогодишна устойчивост.

ТЕХНИЧЕСКА ИНФОРМАЦИЯ

Фасадна система 50 мм - CW50

Системата е с ширина на профила 50 мм, предвидена както за стандартна капачкова фасада, така и за структурна фасада. Състои се от:

  • четири колони – 65 мм, 115 мм, 146 мм и 157 мм;
  • три ригела – малък, 55 мм и 105 мм;
  • подкапачка
  • капачка
  • структурно крило

Останалите профили са от другите системи.

Инсталирането на ригелите е възможно както по системата колона – ригел – колона, така и инсталиране на колоните и след това плъзгане на ригелите.

При структурната фасада дистанционера 5009 и ключа за дистанционера 5010 се поставят по целия периметър на стъклопакета, след което отгоре се заливат със силикон.

Вентилируеми клапи за 24мм и 32мм стъклопакети
ТЕХНИЧЕСКА ИНФОРМАЦИЯ

Вентилируема фасадна система - CW40

Външната обшивка на сградите е тяхната визия. В последните години фасадната обшивка придоби нов стил с така наречената окачена фасада, наричана още вентилируема. Възможността за избор на конструкция дава свобода на проектанти на жилищни, обществени и бизнес сгради. Вентилируемата фасада се състои от носеща конструкция, топлоизолация и окачваща система от хоризонтални и носещи вертикални профили.
Облицовъчния слой е от фасадни плоскости, стъклопакети и елементи за оформяне на фугите между тях. Конструкцията е от рамкови елементи обхващащи цялата фасада. Има за цел да разпределя натоварването от вятъра върху основната носеща конструкция. Топлоизолацията се поставя между стената и фасадата. Каменната и минералната вата е предпочитан материал, защото има добри топлоизолационни качества. Създава ефективна преграда срещу шума.

Новата система за окачена вентилируема фасада се състои изцяло от екструдирани алуминиеви елементи. Системата с ламела се отличава от досега съществуващите решения с наличието на основни носещи профили и аксесоари. Системата гарантира точно фиксирана 5 мм вертикална фуга и 5 мм хоризонтална фуга,  дефинирана от ламелите.

Основните предимства на вентилируемата фасадна система са:

  • бърз и лесен монтаж благодарение на само един основен профил без допълнителни аксесоари.
  • широка гама от допълнителни профили, служещи за образуване на ъгли и завършване на ламелата по вертикал и хоризинтал.
  • разнообразната гама от различни цветове и декорации с еднаква дебелина на ламелите дава възможност за множество на архитектурните решения.
  • ниското тегло на ламелата улеснява транспортирането, товаренето, разтоварването и монтажа, позволява използването на големи по площ ламели в случай на неблагоприятни натоварвания и осигурява отлично поведение на ламелите от гледна точка на статиката.

Еталбонд

Алуминиевите композитни панели еталбонд са част от съвременното строителство. Осигуряват безброй творчески архитектурни решения.
Еталбонда е композитен панел /тип сандвич/,съставен от полиетиленово ядро, залепено между алуминиеви листове. Композита е със стандартна дебелина 4мм, дължина 3200мм и ширина 1250мм.
Притежава отлична защита срещу влага, UV лъчи и замърсяване. Материала е лек, твърд и притежава добри изолационни свойства. Фасадните панели могат да се режат, огъват, пробиват, лепят и брандират. Алуминиевите композитни системи са огнеупорни, поглъщат шума и осигуряват добър външен вид. Цветовите решения са по каталог на производител.